Групни описи

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search


Натпревар на Викиизвор е алатка која помага во пресметувањето на бодови во натпреварите за прегледување на статии на Викиизвори на разни јазици

MAZI Toolkit е алатница за самоделна изградба на месни безжични мрежи за заедници

LibreMesh е меѓународна заедница за разработка на алатки наменети за безжични мрежи за заедници

Ajapaik е прилог за создавање на споредбени слики од историски фотографии

Заемодејствен времеслед — алатка која ја прикажува времеследната историја на двајца викикорисници на кајшто обајцата вршеле уредувања.

XTools е збир алатки кои анализираат страници, корисници и проектина поединечна воспоставка на МедијаВики или викифарма

Анализа на посети дава нагледен приказ на статистиката за посети на страниците на Викимедиините проекти

Мерила за доделени средства е прост посредник за заведување на заедничките достигнувања на Викимедиините викија.

ProveIt — управувач со наводи за Википедија

Лов на наводи е алатка за пронаоѓање на искази без наведени извори на Википедија на разни јазици

CodevTT овозможува временско следење и проектно раководење за MantisBT

CopyPatrol е алатка што овозможува скорешни уредувања на Википедија означени како можни прекршоци на авторските права.

Dissemin — портал кој им помага на истражувачите да утврдат кои трудови се наплатни и ги става на располагање во отворен архив

Сеопфатен надзор (Crosswatch) е семрежна алатка што дава збирен список на набљудувања на повеќе Викимедиини викија наеднаш

EntryScape е семрежен извршник наменет за одржување на содржините и метаподатоците што се споделуваат со поединци, групи и заедници

Пред да го преведете FreeCol на вашиот јазик, прво прочитајте ја страницата Translating:FreeCol. Freecol користи општа јавна лиценца (GPL).

FUDforum, форум напишан во PHP.

Пронаоѓачот на празнини (GapFinder) е алатка која наоѓа празнини на дадена Википедија, предлагајќи статии

IA Upload е алатка што подига DjVu-податотеки од Семрежниот архив (Internet Archive) на Ризницата

Ботот за семрежно архивирање е алатка за поднова на расипани врски

Hive.js е подлога за соработка во живо

MantisBT е слободен семрежен систем за следење на бубачки (грешки).

Група на сите пораки за OpenStreetMap

Оваа група пораки содржи посреднички пораки за Open Street Map. Погледајте ја CLDR страницата на Уникод за објаснение за множинските клучеви.

WikiBlame служи за брзо пронаоѓање на авторите на делови од страници на Викимедиините викија

Група пораки за Blockly

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатоците Blue Spice за МедијаВики

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатокот Збирка за МедијаВики

Група пораки за Енциклопедијата на живиот свет

Etherpad lite е уредник за заедничка работа во живо

Europeana 1914-1918 е портал со приказни, филмови и историски материјали за Првата светска војна

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатокот Обележани преработки за МедијаВики

FUEL дава поголема усогласеност на преводите на програмите

Huggle е прелистувачки извршник за брзо пребарување наменет за справување со вандализам на Викимедиините проекти

Група пораки за iHRIS

iNaturalist е портал каде за заведување она што го гледаме во природата, среќаваме други природољупци и учиме за светот на природата

Група пораки за Кивикс

lib.reviews е отворена и непрофитна подлога за осврти на буквално сè и сешто

Основен приклучок за MantisBT

MathJax е JavaScript-библиотека што прикажува математичка нотација во повеќе прелистувачи

Пораки за стабилна верзија на МедијаВики

Оваа група содржи порааки во делувачкиот извршник за тековната алфа-верзија на МедијаВики (1.36.0-alpha)

Оваа група пораки содржи пораки кои се користат во Exif-ознаки кои се јавуваат на описните страници на слики во МедијаВики

Оваа група содржи пораки кои се користат на тековната алфа-верзија на МедијаВики (1.36.0-alpha)

Мета-група која ги содржи сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики

Метагрупа која ги содржи сите пораки за поддржаните рува на МедијаВики

Оваа група содржи 500 најупотребувани пораки во МедијаВики

Mifos е раководен инфосистем за микрофинансирање

Контрола со NFC-прстен е мобилен извршник за работа со NFC-уреди

NOCC е клиент за е-пошта

Нема опис за оваа група пораки

Овие пораки му припаѓаат на проектот Open Images

Oppia е алатка за соработна изградба на интерактивни лекции.

Фабрикатор е збир алатки за разработка на програми

Potlatch2 - уредник за OpenStreetMap на основа на Flash

Pywikibot е збир од алатки за уредување на Википедија

Мета-група која ги содржи сите пораки за додатокот Мислења на читателите за МедијаВики

reFill проширува наводи со леснотија

Оценување на преработки е збирка алатки за примена на вештачка интелигенција на Википедија

Метагрупа што ги содржи сите пораки за сите додатоци Семантички МедијаВики

Сите преводливи страници

Метагрупа со сите пораки за додатокот Преведување за МедијаВики. Ве молиме, запознајте се терминологијата во поимникот.

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатокот „Превод на содржини“ за МедијаВики

Група пораки за Интуиција — i18n-систем за Алатницата на Викимедија (поддршка)

Метагрупа со сите пораки за додатокот Универзален избирач на јазици (ULS) за МедијаВики; библиотеката jquery.uls мора да се преведува посебно

jquery.uls е библиотека со JavaScript која овозможува лесно избирање на јазик од долг список

video2commons е алатка за префрлање видео и звучни снимки од надворешни места на Ризницата.

VicuñaUploader е алатка за подигање на податотеки на Ризницата и други Викимедиини проекти

Метагрупа со сите пораки за додатокот Нагледен уредник за МедијаВики и поврзаните програмски пакети

Означени патеки (Waymarked Trails) е служба која ги покажува патеките за пешачење, планинарење, велосипедизам, планински велосипедизам и ролерки ширум светот

Помошните страници за порталот на „Означени патеки“: http://waymarkedtrails.org/help/about

Побарувачката служба е официјалната алатка за барања на Википодатоците

Управувачницата на Образовниот програм е семрежен извршник за работа на час и други групни уредувачки проекти на Википедија

Група пораки за пријавницата за стипендија за Викиманија

Група на насобрани пораки што осодржи мобилни извршници за Викимедиини проекти

Мобилна Ризница е прилог за Андроид наменет за прелистување и подигање на Ризницата

Моблна Викимедија — повеќеподложен и табличен изврник за читање и уредување на Википедија

Википедија Андроид е верзија на „Мобилна Википедија“ наменета за Андроид

Википедија за iOS е верзија на извршникот Википедија Мобилен наменета за системот iOS

ВикиизворМобилен е повеќеподложен додаток за мобилни и таблични уреди наменет за читање и уредување на Викиизвор

ВикиречникМобилен е повеќеподложен додаток за мобилни и таблични уреди наменет за читање и уредување на Викиречникот

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што ги користат викијата на Фондацијата Викимедија

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на највеќето викија на Фондацијата Викимедија и видливи за највеќето читатели и уредници

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија и даваат напредна можност за уредување и администрација

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија за прибирање средства

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија и даваат напредна можност за програмски разработувачи и опслужувачки инженери

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија за првично испробување, а кои може подоцна да се воспостават на други викија

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики воспоставени на Википатување на разни јазици

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на викија на Фондацијата Викимедија, но веројатно нема да имаат значајна поднова или да се воспоставуваат на други викија

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија за напредна работа со снимки

Јазично-месно прилагодување на главната страница https://www.wikipedia.org

Членство во Википедиината библиотека“ (мреж. место) е алатка за бесплатно зачленување во платни складишта на ресурси со вашата сметка на Википедија. Дава слободен пристап до материјали за истражување и со тоа им помага на уредниците да создаваат и уредуваат подобри содржини на Викимедиините проекти.

„Карта на споменици“ е алатка со која можете да гледате кои споменици немаат статии на Википедија.

„Масовен опис на Википодатоците“ е алатка која ви овозможува да ставате натписи и описи на Википодатоците во голем број наеднаш.

„Масовен опис на Ризницата“ е алатка која ви овозможува да ставате описи на слики на Ризницата во голем број наеднаш.

Wikinity е алатка за пребарување на единици

Tracker е прилог за следење на трошоци, првично разработен за потребите на Викимедија Чешка.

Викидокументарци е вики за микроисторија ви овозможува да истражувате, преработувате и збогатувате историски записи.