Kaksoispisteet

Jump to navigation Jump to search
Revision as of 6 April 2013 at 16:19.
The highlighted comment was created in this revision.

Kaksoispisteet

Mikä tuohon tällä sivulla mainittuun kaksoispisteiden pois jättämiseen mahtoi olla alun perin syynä? Varsinkin uusien kääntäjien kannalta voisi olla helpompaa, jos kaksoispisteen voisi lisätä tekstin loppuun silloin, kun sellainen on englanninkielisessäkin tekstissä.

  Silvonen (talk)11:46, 24 March 2013

  Hmm, jos syy on unohtunut, kaksoispisteitä voisi varmaan ruveta käyttämään? Mitä vähemmän mielivaltaisia sääntöjä meillä on suomentamista hankaloittamassa, sitä parempi.

   Silvonen (talk)04:44, 2 April 2013

   Turhia ja rumia ne ovat mielestäni. Toisaalta olet oikeassa, mutta minua ei houkuta ruveta käymään kaikkia viestejä läpi tämän muuttamiseen (väärään suuntaan). En minä kyllä siitä yöuniani menetä, jos joku sen kunnolla tekee.

    Nike (talk)10:00, 3 April 2013

    Makuasioissa kannattaa olla uskollinen alkutekstille.

     Silvonen (talk)17:28, 3 April 2013

     Tuosta en kyllä ole samaa mieltä. Erityisesti typografian suhteen löytyy monenlaista mielipidettä, ja vain lähdetekstien kirjavan käytännön seuraaminen sellaisenaan tuottaa huonon tuloksen.

      Nike (talk)07:40, 4 April 2013

      Hmnjoo, toki silloin voi valita oman käytännön, jos alkutekstissä ei ole yhtenäistä linjaa. Vierastan vain "miu mau mukkaa" -muunnossääntöjä, jotka eivät perustu johonkin suomen kielen tai suomenkielisen typografian ohjeeseen. (Vai perustuvatko?)

      No, en rupea muuttamaan noita kaksoispisteitä suuntaan enkä toiseen, ellei joku muu ole tästä jotain mieltä. :)

       Silvonen (talk)16:27, 4 April 2013

       Eipä taida olla ohjeita tähän. Vertailuksi voisi esimerkiksi kattoa onko Kelan lomakkeissa paljon kaksoispisteitä vai ei.

        Nike (talk)16:19, 6 April 2013