Kaksoispisteet

Jump to navigation Jump to search

Hmnjoo, toki silloin voi valita oman käytännön, jos alkutekstissä ei ole yhtenäistä linjaa. Vierastan vain "miu mau mukkaa" -muunnossääntöjä, jotka eivät perustu johonkin suomen kielen tai suomenkielisen typografian ohjeeseen. (Vai perustuvatko?)

No, en rupea muuttamaan noita kaksoispisteitä suuntaan enkä toiseen, ellei joku muu ole tästä jotain mieltä. :)

Silvonen (talk)16:27, 4 April 2013

Eipä taida olla ohjeita tähän. Vertailuksi voisi esimerkiksi kattoa onko Kelan lomakkeissa paljon kaksoispisteitä vai ei.

Nike (talk)16:19, 6 April 2013
 

You do not have permission to edit this page, for the following reason:

The action you have requested is limited to users in the group: Users.


You can view and copy the source of this page.

Return to Thread:Portal talk:Fi/Kaksoispisteet/reply (7).

Niin, olisi tietysti hyvä että joko kaikissa olisi kaksoispiste, tai sitten ei missään. Nyt esimerkiksi "asetukset"-sivu näyttää vähän sekavalta, kun joka toisessa on kaksoispiste perässä, joka toisessa ei. Itselläni ei ole selkeää näkemystä miten on parempi, joten pitäytyisin näin ollen englanninkielisessä tavassa.

Stryn (talk)18:43, 17 March 2014

Joo, ja kun täällä hakutoiminnot uudistuvat, kaksoispisteellinen muoto erottaa eri sanat. Voi olla termi "nimiavaruus", joka esiintyy yleisesti wikikoodin osana tai sitten "Nimiavaruus:", jolloin kaksoispisteestä heti huomaa, että kyseessä on syötelaatikon otsikkoteksti. Kannatan ajatusta kaksoispisteen käytöstä kaikkialla samoin kuin alkuperäistekstissä.

Pxos (talk)10:41, 20 March 2014