Wikipedian laadunvalvontatermit

Jump to navigation Jump to search
Revision as of 16 November 2013 at 20:31.
The highlighted comment was created in this revision.

Wikipedian laadunvalvontatermit

Tiedoksi tännekin: Wikipedian käytäntökahvihuoneessa käydään termistökeskustelua, joka saattaa vaikuttaa MediaWiki-suomennoksiimme.

  Silvonen (talk)17:23, 10 November 2013

  Viitsitkö laittaa tänne yhteenvedon, kun keskustelu siellä on päättynyt?

   Nike (talk)10:08, 12 November 2013

   Jep. Siellä on itse asiassa kaksikin keskustelua: rollback-sanalle haetaan parempaa suomennosta kuin palauttaa, joka on hämäävän monessa käytössä, ja sekava termisoppa sivujen arviointi / versioiden arviointi / seulonta halutaan yhdenmukaistaa.

    Silvonen (talk)04:34, 13 November 2013

    Kannattaa ottaa huomioon se, että parhaiten muutokset saa aikaan tekemällä ne paikallisesti suoraan omassa wikissä. Näin tehdään muun muassa englanninkielisessä Wikipediassa ja osittain suomenkielisessä Wikipediassa silloin kun translate-wikin käännökset eivät kelpaa. On harkittava myös sitä, että translatewikin käännökset jätetään sellaisiksi kuin ne ovat, ja tuon keskustelun lopputulokset toteutetaan tekemällä muutokset vain omiin järjestelmäviesteihin.

    Translatewikin käännöksiä käytetään useissa muissakin wikeissä, kuten olen saanut huomata. Parasta mahdollista lopputulosta ei ole mahdollista saavuttaa tämän käännöspalvelun kautta sellaiseksi, joka miellyttäisi kaikkia.

     Pxos (talk)20:31, 16 November 2013