Apertium MT not working for Asturian language

Jump to: navigation, search

Please summarize the below thread in the editing box. You may use any wikitext in your summary. When you finish, click "Save page".

You do not have permission to edit this page, for the following reason:

The action you have requested is limited to users in the group: Users.


You can view and copy the source of this page.

Return to Summary:Support/Apertium MT not working for Asturian language.

Edited by another user.
Last edit: 11:25, 25 May 2017

Hi. Some months ago Apertium machine translation stopped working for Asturian language.

Is there something I need to do to have it again? It was really useful to speed up our translations.

Regards.

Xuacu (talk)11:10, 25 May 2017

I reported a few days ago that Apertium is broken for everyone: phabricator:T165949. The issue may already be fixed in the code, but translatewiki.net was not upgraded yet, I think.

Nemo (talk)11:27, 25 May 2017

Thank you!

I missed your report in phabricator, I hope it all will be fixed soon.

Regards

Xuacu (talk)12:45, 25 May 2017

Apertium works now. If you were seeing empty suggestions, this was the reason. If it is not appearing it could be

  1. Apertium service temporarily unavailable
  2. Missing Spanish translation (if I remember correctly Apertium only does Spanish to Asturian)
Nike (talk)13:05, 26 May 2017

Perfect! It's working now, a huge thank you to all the people involved in the fix. And you remember correctly, Apertium only works from Spanish. There are some efforts to add more languages, but that will take a lot of time.

Xuacu (talk)12:43, 28 May 2017