taalkuiser

Jump to navigation Jump to search

taalkuiser

Ik heb meerdere identiteiten op wikipedia, omdat ze mijn accounts helaas niet samengevoegd hebben. En ik had met Purperlibel afgesproken dat Observaties en Identificaties als waarnemingen en determinaties vertaald zouden moeten worden.. dus alles aangepast. Alleen Goefie heeft de identificaties weer terugverandert... :-(

Optilete (talk)16:34, 11 September 2018

You do not have permission to edit this page, for the following reason:

The action you have requested is limited to users in the group: Users.


You can view and copy the source of this page.

Return to Thread:User talk:KlaasZ4usV/taalkuiser/reply.

Een mens indentificeert zich, het geven van een naam aan een plant/dier heet determineren. Gelukkig is wikipedia dat met me eens: https://nl.wikipedia.org/wiki/Determinatie Als je dit proces identificeren noemt ben je niet thuis in de terminologie. Je ziet ook dat de engelse term identification is : https://en.wikipedia.org/wiki/Identification_(biology) Dat is niet radicaal zijn maar juist gebruik van de Nederlandse taal.

Optilete (talk)16:01, 12 September 2018

Een van de adviezen waar men zich, zowel bij het vertalen als zelf een artikel schrijven, beter maar aan houdt is: vermijd jargon. Of dat nu van biologen, ICT'ers is of pakweg juristen. Je schrijft voor leken => gebruik lekentaal. Als je mensen wilt determineren alsof het dieren zijn, ga je gang, maar val Jan-met-de-pet - het overgrote deel van de lezers - daar niet mee lastig. Mensen hebben met computerprogramma's gemeen dat ze in tegenstelling tot dieren en planten een identificatie (of meer dan 1 in het geval van schuil- en/of bijnamen) in plaats van een determinatie hebben. Niet-biologen (zoals ik, ee ICT-man) snappen het niet als je over determinatie van pakweg premier Mark Rutte spreekt.

 Klaas `Z4␟` V12:53, 10 October 2018