taalkuiser

Jump to navigation Jump to search

taalkuiser

Ik heb meerdere identiteiten op wikipedia, omdat ze mijn accounts helaas niet samengevoegd hebben. En ik had met Purperlibel afgesproken dat Observaties en Identificaties als waarnemingen en determinaties vertaald zouden moeten worden.. dus alles aangepast. Alleen Goefie heeft de identificaties weer terugverandert... :-(

Optilete (talk)16:34, 11 September 2018

Ook ik moet Goefie in dezen gelijk geven. 'Identificatie' is heel iets anders dan "determinatie". Een mens kan zich identificeren, terwijl determineren (veel) algemener is. In een encyclopedie (sowieso in elke wetenschap) dien je zo specifiek mogelijk te zijn. Waar komt de zucht naar dit soort radicale veranderingen uit voort als ik dat zo onbescheiden mag vragen?

Overigens kun je bij WMF je wachtwoord opvragen of om een "resetcode" verzoeken.

 Klaas `Z4␟` V20:01, 11 September 2018

Een mens indentificeert zich, het geven van een naam aan een plant/dier heet determineren. Gelukkig is wikipedia dat met me eens: https://nl.wikipedia.org/wiki/Determinatie Als je dit proces identificeren noemt ben je niet thuis in de terminologie. Je ziet ook dat de engelse term identification is : https://en.wikipedia.org/wiki/Identification_(biology) Dat is niet radicaal zijn maar juist gebruik van de Nederlandse taal.

Optilete (talk)16:01, 12 September 2018

You do not have permission to edit this page, for the following reason:

The action you have requested is limited to users in the group: Users.


You can view and copy the source of this page.

Return to Thread:User talk:KlaasZ4usV/taalkuiser/reply (3).