Muajt ne shqip

Jump to navigation Jump to search
Revision as of 20 February 2018 at 17:33.
The highlighted comment was created in this revision.

Muajt ne shqip

Pershendetje! Muajt ne gjuhen shqipe shkruhen me shkronje te pare te vogel. Shiko [1] per me teper.

  Olsi (talk)08:46, 15 February 2018

  Përshëndetje Olsi

  Nëse muaji ndodhet në mes të fjalisë, sigurisht që duhet shkruar me shkronjë të vogël, por nëse ndodhet në fillim të fjalisë atëherë duhet shkruar me të madhe. Unë besoj (mund të jem edhe gabim) që ndryshimet që kam bërë janë të sakta. Për më tepër shih ‘print screen’: https://prnt.sc/ighz4c

   Kosovastar18:46, 18 February 2018

   Arsye pse te shkruajta eshte se vura re se ne Wikipedia, te data ne fund, muajt dilnin me shkronje te madhe. Nuk e di a ka ndonje rast kur muajt ndodhen ne fillim te fjalise. Edhe ne italisht, muajt jane shkruar me te vogel, shiko MediaWiki:January/it.

    Olsi (talk)21:09, 19 February 2018

    Ka raste edhe kur muajt jane perdorur si te vetem (psh tek kalendari) dhe patjeter qe duhet shkruar me shkronje te madhe.

    Italishtja, nuk besoj qe eshte shembull i mire per tu krahasuar me shqipen pasi qe nuk kane rregulla te njejta gramatikore, megjithate pajtohem qe duhet te jete 18 shkurt 2018, ne vend të 19 Shkurt...

     Kosovastar17:33, 20 February 2018
      

     Gjithashtu per fjale qe kane vite pa u ndryshuar eshte mire te pyesesh ne Wikipedia, ne menyre qe te kete konsesus per ndryshimet qe do te behen, se ketu nuk ka shume perdorues aktive.

      Olsi (talk)21:30, 19 February 2018