Είναι κώδικας;

Jump to navigation Jump to search

Είναι κώδικας;

Η διαφωνία εδώ είναι ότι το wikitext δεν είναι κώδικας. Ή δεν είναι περισσότερο κώδικας από κείμενο. Δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού (php, python κλπ), αλλά απλή γλώσσα σήμανσης. Οπότε το βικικείμενο ή κείμενο wiki δεν μου φαίνεται και τόσο λάθος.

Glavkos (talk)08:47, 5 January 2013

You do not have permission to edit this page, for the following reason:

The action you have requested is limited to users in the group: Users.


You can view and copy the source of this page.

Return to Thread:User talk:Protnet/MediaWiki/wikitext/Είναι κώδικας;/reply.

Ο βασικός προβληματισμός μου είναι η αποθάρρυνση που ενδεχόμενα να δημιουργείται σε κάποιον που βλέπει τη λέξη κώδικας, απ'το να συνεισφέρει σε οποιοδήποτε wiki. Κατά τ'άλλα συμφωνώ στο σύνολο σχεδόν των παρατηρήσεών σου. Βικιφιλικά.

Glavkos (talk)22:49, 23 January 2013

Πολύ σωστή παρατήρηση! Δεν το είχα σκεφτεί από αυτήν την πλευρά. Τελικά είναι εντυπωσιακό το πόσο στρατηγικά έχουν επιλέξει τη λέξη οι δημιουργοί του MediaWiki!

Πάντως αραιά και πού τυχαίνει να συναντήσω και τη λέξη wikicode. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι με τα χρόνια κάποια πράγματα αλλάζουν. Δηλαδή όσο «ψήνεται» ο κόσμος στο wiki τόσο χάνεται και η αναγκαιότητα για τη χρήση της φιλικής λέξης text. Δηλαδή όπως είδες πλέον η Wikipedia λέει Wiki markup language. Επίσης, ίσως στα Ελληνικά να μην είναι και τόσο κακό γιατί έχουμε συνηθίσει σε μια πιο ξύλινη γλώσσα. Την αργκό δεν την έχουμε δουλέψει τόσο πολύ και ίσως το «κείμενο» να μας πέφτει παραπλανητικά λίγο. Προσωπικά είμαι υπέρ της χρήσης αργκό αλλά σε καθιερωμένες έννοιες. Πχ. όσον αφορά στη λέξη «ανέβασμα» (αρχείου) είμαι κάθετος. Αφού όλος ο κόσμος έτσι το λέει. Αλλά λέξη που την ακούς πρώτη φορά νομίζω ότι πρέπει να είναι πιο ξύλινη, πιο περιγραφική.

Protnet (talk)23:08, 23 January 2013