Tarkistus

Jump to navigation Jump to search

Ne oli kyllä laitettu ihan tarkoituksella niin kuin olivat, perustuen esim. näihin lähteisiin:

Toisin sanoen käännöksiä tarkistetaan, mutta merkitään tarkastetuksi (koska korjauksia ei tehty).

Nike (talk)21:18, 18 December 2014

Eli kyseessä on tarkastaminen aa:lla. Jos käännöksen korjaa tarkistamalla, siitä tulee oma muokkaus, jota ei voi itse tarkastaa. Järjestelmähän antaa mahdollisuuden merkitä toisten tekemiä muokkauksia tarkastetuiksi mutta ei omia. Jos huomaa virheen ja korjaa sen, versiosta ei tule tarkastettua vaan se on kaiketi unreviewed. Tiedän eron, ja siksi muutin muodot.

Lisäys: Jos huomaan että käännöksessä on virhe ja merkitsen sen tarkistetuksi, en todellisuudessa tarkista sitä vaan toimin väärin. Jos korjaan virheen itse, minun käännökseni jää odottamaan toista käyttäjää. Jos taas olen sitä mieltä, että tutkimani käännös on oikein, en sitä suinkaan tarkista vaan totean sen oikeaksi eli tarkastan. Siksi tuo suomennos ei voi koskaan olla tark-I-stamista.

Pxos (talk)21:23, 18 December 2014

Olen sitä mieltä, että toiminnossa on kyse käännösten tarkistamisesta joko korjaamalla tai merkitsemälä ne tarkastetuksi. Se, että järjestelmä vaatii aina vähintään kahden käyttäjän konsensuksen on mielestäni vain muotoseikka.

Tämä ei ole minulle sydämen asia, joten en jaksa riidellä ja lupaan olla koskematta näihin termeihin.

Nike (talk)21:43, 18 December 2014

You do not have permission to edit this page, for the following reason:

The action you have requested is limited to users in the group: Users.


You can view and copy the source of this page.

Return to Thread:User talk:Pxos/Tarkistus/reply (3).

 

Ja nyt tuo sekoittuu patrol-toiminnon tarkastuksen kanssa vieläpä. Ja mistä näkee, että käännös on tarkastettu? Eihän tuo tieto edes välity kunnolla kenellekään, ei sitä kai mistään lokista näe?

Pxos (talk)21:58, 18 December 2014

Minun tietääkseni yhdessäkään wikissä "patrolloida" käännöksiä. Täällä se ei ole käytössä ollenkaan, ja muissa wikeissä lähinnä käännetään sivuja, joille se ei ole mahdollista. Käännösten tarkastus (review) jää logeihin ja näkyy APIen tulosteissa sekä käyttöliittymässä suodattimien avulla.

Nike (talk)16:55, 28 December 2014

On olemassa muutostentarkastusloki, jossa on merkintä "tarkastettu" engl. patrol. Sitten on käännösten arviointi, joka on englanniksi review ja nyt suomeksi myös tarkastettu. Tässä taas suomennetaan kaksi eri toimintoa samalla suomenkielisellä sanalla, mikä on mielestäni aivan pölkkypäistä meininkiä, koska asiat sekoittuvat keskenään muutenkin ja moninkertaisesti, kun kaksi eri sanaa käännetään samalla suomenkielisellä sanalla. Tätä näkee usein täällä ja tällaista pitäisi välttää. Käännösten tarkastus oli aiemmin nimellä "oikoluku" ja se ainakaan ei sekoittunut muuhun. Pitäisi ottaa huomioon suomen kielen rajoitukset, kun tekee käännöksiä.

Pxos (talk)14:29, 31 December 2014