Hoe beginnen

From translatewiki.net
Revision as of 13:01, 4 November 2020 by MuratTheTurkish (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search


translatewiki.net
Introductie
Aan de slag
Translation tutorial
Hoe te beginnen?
Zie ook
Localisatierichtlijnen
Offline vertalen
FAQ
Support

Hoe beginnen

Om te beginnen hebt u een gebruikersaccount nodig voor translatewiki.net. Het aanmaken van een account duurt minder dan een minuut en wordt gebruikt om bij te houden waar u aan hebt gewerkt.

Bij het aanmaken van een account maakt u een aantal testvertalingen om vast te kunnen stellen dat u basiskennis hebt van de taal. Deze vertalingen zijn niet live, maar in plaats daarvan worden ze vergeleken met eerdere vertalingen door vertrouwde gebruikers alvorens u de rechten krijgt om te beginnen met het vertalen van liveberichten. Dat betekent dat de berichten vertaalt worden gebruikt in de volgende versie van het programma of de website!

In contact blijven

Op de pagina Support kunt u alles vragen of voorstellen.

Het portaal voor de gebruikersinterfacetaal, bijvoorbeeld portal:nl, is een centrale plek waar u kunt wat informatie en activiteitsstatistieken kunt bekijken over de taalgemeenschap. Het is ook de plek om te communiceren met andere vertalers van dezelfde taal en terminologie en zo te bespreken.

Via Webchat kunt u aanmelden bij ons IRC-kanaal met behulp van uw webbrowser. Meer hulp over IRC is te vinden op m:IRC. In het kort kunt u direct met de ontwikkelaars en medewerkers van translatewiki.net chatten, ervan uitgaande dat ze op dat moment actief zijn.

Beginnen met het vertalen

Nadat u toestemming hebt gekregen om te vertalen, is de meest logische stap om de vertaaltool te gaan gebruiken. Daarin worden alle beschikbare berichtengroepen weergegeven. De meeste vertalingen worden op deze manier gemaakt. Er is een tutorial beschikbaar.

Aanbevolen werkwijze voor het vertalen van MediaWiki

Vertalers die niet aan MediaWiki werken kunnen deze lijst negeren.

Lees verder als u meer wilt weten. Verder lezen is niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden als u behoefte hebt aan kennis over de meer gevorderde localisatiemogelijkheden. Wellicht kunt u een aantal dagen vertalen, en verder lezen als u meer informatie wenst.

Onthoud: vertaal koppelingen, naamruimtenamen, en berichten zoals ze zijn en wijk niet meer dan noodzakelijk af van het bronbericht!