User:MarkAHershberger/blog-RTL-Developers-wanted/sq

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
fëmijët Nepalese me macet

MediaWiki shkon [më të mëdha dhe më të njohur botë http://wikipedia.org/ e wikis]. Si rezultat i popullaritetit të Wikipedia-së dhe dobia dhe pasion e komunitetit, unë nuk mund të mendoj për një copë software që ka marrë më të mirë [wikipedia [: Internationalization_and_localization | i18n]] mbështetje. Projekte si [translatewiki.net http://translatewiki.net] dhe extension Narayam kanë çarë në përmirësuar mbështetjen i18n. Kjo e bën atë Free Software 's argument më të mirë: të japin njerëzit pronësinë e software dhe ata do të bëjnë të sigurt se ajo shkon më mirë. Ne të gjithë kemi software më të mirë si një rezultat.

Pavarësisht nga kjo mbështetje, dhe mungesa MediaWiki Wikipedia në disa zona mjaft të rëndësishme. Një nga fushat që ky është më i dukshëm është në gjuhët që janë të shkruara të drejtë në të majtë (RTL) në vend të majtë-të djathtë (LTR) . Ne do të përpiqet për të zgjidhur këto probleme, por pothuajse të gjithë zhvilluesve tona të punës në gjuhë të LTR, kështu që ne nuk e vërejnë [https:? / Bugzilla.wikimedia.org / / buglist.cgi quicksearch = RTL problemet] sa më shpejt. Probleme nuk na ia ngul sytë në fytyrë çdo ditë dhe përdoruesit wiki në gjuhë të RTL si العربية (Arabic), فارسی (farsi ), dhe עברית (Hebrew) nuk e kanë mbështetjen e duhur.

Secili prej këtyre gjuhëve ka një wiki me mbi 100.000 artikuj në të. Unë nuk mund të ndihmojnë, por mendoj se disa prej njerëzve që kanë kontribuar në këto wikis më të madhe do të ketë aftësitë e nevojshme për të rregulluar disa nga [https:? / Bugzilla.wikimedia.org / / buglist.cgi = quicksearch RTL RTL bugs] që kanë mërzitur ndoshta ato.

Unë mendoj se ndoshta zhvilluesve RTL dhe zhvilluesit LTR nuk komunikojnë të mjaftueshme. Pra, nëse ju jeni një zhvillues RTL, më lejoni t'ju them në mënyrë të qartë:Ne duam që juJu keni diçka që zhvilluesve të tanishëm MediaWiki tonë nuk e kanë - diçka që ne kemi nevojë të madhe!. [Https: / / bugzilla.wikimedia.org / buglist.cgi quicksearch = RTL Gjeni një bug], # Posting_a_patch paraqesë një copë toke, dhe [http:// hexmode.com/2011/04/so-you-want-to-have-your-code-run-on-wikipedia / kodin tuaj të mund të konkurrojnë në Wikipedia]!

Disa bugs për t'ia filluar:

Së fundi, nuk është një tipar kryesor mungon në MediaWiki që është përmbledhur në [https: / / bugzilla.wikimedia.org / show_bug.cgi id = 6100 Bug 6100: Lejo directionality ndryshme (RTL / ltr) për ndërfaqen e përdoruesit dhe wiki përmbajtje] . Unë shpresoj që të gjeni burime për të marrë këtë çështje të veçantë trajtohet shpejt.