MediaWiki:Apihelp-import-description/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Увези страница од друго вики или од XML-податотека.

Имајте на ум дека POST на HTTP мора да се изведе како подигање на податотеката (т.е. користејќи повеќеделни податоци/податоци од образец) кога ја испраќате податотеката за параметарот xml.