MediaWiki:Apihelp-jsonconfig-param-command/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Кое поддејство да му се изврши на JsonConfig:

status
Ја прикажува поставеноста на JsonConfig.
reset
Ги чисти поставките од меѓускладот. Го бара параметарот $1title и правото „jsonconfig-reset“.
reload
Превчитува и меѓускладира поставености од складот на поставки. Го бара параметарот $1title и правото „jsonconfig-reset“.