MediaWiki:Apihelp-main-description/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Статус: Сите ставки на страницава би требало да работат, но Извршникот сепак е во активна разработка, што значи дека може да се смени во секое време. Објавите за измени можете да ги дознавате ако се пријавите на поштенскиот список „the mediawiki-api-announce“.

Погрешни барања: Кога Извршникот ќе добие погрешни барања, ќе се испрати HTTP-заглавие со клучот „MediaWiki-API-Error“ и потоа на вредностите на заглавието и шифрата на грешката што ќе се појават ќе им биде зададена истата вредност. ПОвеќе информации ќе најдете на Извршник: Грешки и предупредувања.