MediaWiki:Apihelp-main-param-centralauthtoken/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Кога пристапувате на прилогот со прекудоменско AJAX-барање (CORS), употребете го ова за да се легитимирате како тековниот корисник со обединета сметка. Послужете се со action=centralauthtoken на ова вики за да ја добиете шифрата пред да го направите барањето. Секоја шифра може да се употреби само еднаш и истекува по 10 секунди. Ова треба да се вклучи во секое предбарање, и затоа треба да биде вклучено во URI на барањето (не во содржината на POST).