MediaWiki:Apihelp-main-param-maxlag/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Најголемиот допуштен заостаток може да се користи кога МедијаВики е воспоставен на грозд умножен од базата. За да спречите дополнителни заостатоци од дејства, овој параметар му наложува на клиентот да почека додека заостатокот не се намали под укажаната вредност. Во случај на преголем заостаток, системт ја дава грешката со код maxlag со порака од обликот Го чекам $host: има заостаток од $lag секунди.
Погл. Прирачник: Параметар Maxlag