MediaWiki:Apihelp-query+extracts-param-sectionformat/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Како да се форматираат поднасловите во прост текст:

plain
Без форматирање.
wiki
во викитекстуален стил (== Вака ==).
raw
Внатрешното претставување на модулов (називите на поднасловите добиваат претставки <ASCII 1><ASCII 2><ниво на поднасловот><ASCII 2><ASCII 1>).