MediaWiki:Apihelp-query+messagecollection-param-filter/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Филтри за собирање пораки. Користете ! за да одрекнете некој услов. На пример, !fuzzy значи да се испишат сите пораки што не се неисправни. Филтрите се применуваат по укажаниот редослед.

fuzzy
Неисправни пораки (со ознака „fuzzy“).
optional
Пораки што треба да се преведат само ако се потребни промени.
ignored
Пораки што никогаш не се преведуваат.
hastranslation
Пораки што имаат превод без оглед дали се неисправни.
translated
Пораки што имаат превод кој не е неисправен.
changed
Пораки преведени или изменети од последната пријава.
reviewer:N
Пораки каде корисникот со број N е меѓу оценувачите.
last-translator:N
Пораки каде корисникот со број N е последниот преведувач.