MediaWiki:Apihelp-query+messagecollection-param-prop/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Кои својства да се дадат:

definition
Определба на пораката.
translation
Тековен превод (без низата $1, ако ја има, користеет ги ознаките за да проверите дали има застарени или расипани преводи).
tags
Ознаки за пораката, како незадолжителна, занемарена или неисправна (fuzzy).
properties
Својства на пораката како статус, преработка, последен преведувач. Може да се разликува од порака до порака.
revision
Застарено! Користете $2prop=properties.