MediaWiki:Apihelp-query+videoinfo-param-prop/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Кои информации за видеото да се дадат:

timestamp
Додава датум и време за подигнатата верзија.
user
Го додава корисникот што ја подигнал верзијата на видеото.
userid
Ја додава назнаката на корисникот што го подигнал видеото.
comment
Коментар на верзијата.
parsedcomment
Расчленување на коментарот на верзијата.
canonicaltitle
Го додава канонскиот наслов на видеоподатотеката.
url
Дава URL-адреса на видеото и описната страница.
size
Ја додава зафатнината на видеото во бајти, неговата висина и ширина. Ќе се додаде и бројот на страници и времетраењето, ако се применливи.
dimensions
Алијас за зафатнина.
sha1
Додава тараба SHA-1 за видеото.
mime
Додава MIME-тип на видеото.
thumbmime
Додава MIME-тип ан минијатурата на видеото (бара URL-адреса и параметарот $1urlwidth).
mediatype
Го додава медиумскиот тип на видеото.
metadata
Испишува Exif-метаподатоци за верзијата на видеото.
commonmetadata
Испишува општи метаподатоци на податочниот формат за верзијата на видеото.
extmetadata
Испишува форматирани метаподатоци собрани од повеќе извори. Исходот е форматиран во HTML.
archivename
Го додава податотечното име на архивската верзија за сите верзии освен најновата.
bitdepth
Ја додава битовата длабочина на верзијата.
uploadwarning
Се користи на страницата Special:Upload за добивање на информации за постоечка податотека. Не е предвидено за употреба вон јадрото на МедијаВики.
derivatives
Додава низа од различниот формат и расположивите квалитети на аудио- или видеоподатотеката.