MediaWiki:Apihelp-wbeditentity-param-new/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Ако е зададено, ќе се создаде нова единица. На ова задајте му го типот на единица што сакате да се создаде. Не се допушта задавање на ова, ако воедно е зададен и id.