MediaWiki:Apihelp-wbsearchentities-description/mk

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search

Пребарува единици користејќи натписи и истозначници. Дава натпис и опис за единицата на корисничкиот јазик, доколку е можно. Дава подробности за совпаднатиот предмет. Совпаднатиот текст е присутен и во клучот на истозначници доколку е различен од натписот за приказ.