MediaWiki:Apisb-main-help-text/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

На ова вики е воспоставен додатокот ApiSandbox („извршнички песочник“). Дава графички посредник за работа со извршникот (API) на МедијаВики. Извршникот им е од полза на новите корисници бидејќи овозможува отстранување на грешки при барањата до извршникот без никакви надворешни алатки. Погл. Special:ApiSandbox.