MediaWiki:Mwoauthconsumerregistration-propose-text/mk

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search

Програмерите треба да го користат образецов за предлагање на нов потрошувач на OAuth (повеќе ќе најдете во документацијата на додатокот). Откако ќе го поднесете образецот, ќе добиете шифра со која ќе се претставувате на МедијаВики. Администратор на OAuth ќе треба да ви ја одобри пријавата пред да можат да ја овластуваат корисниците.

Неколку препораки и напомении:

  • Доделувајте што помалку одобренија. Одбегнувајте ги оние што не се потребни во моментов.
  • Верзиите се од обликот „главно.споредно.издание“ (последните две се незадолжителни) и зголемете и се зголемуваат со потребата за измени во доделувањата.
  • По можност, внесете јавен RSA-клуч (во форматот PEM); во спротивно (помалку безбедно) ќе ви зададеме таен клуч.
  • Можете да го ограничите потрошувачот на само еден проект на ова мрежно место, внесувајќи ја назнаката на проектот („*“ за сите проект).