MediaWiki:Optin-improvements2/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Што е подобрено?

Screenshot of the enhanced edit toolbar
Screenshot of the new content generation dialogs
Подобрен алатник

Подобрениот алатник го олеснува уредувањето. Новите и подобрени икони даваат појасна претстава за намената на секоја алатка. Проширените делови го средуваат неуредниот изглед, но сепак овозможуваат моментен пристап дури и до алатките што ретко се употребуваат.

Дијалог

Иконите за врски и табели сега отвораат прозорче со дијалог што дава едноставен образец за нивно лесно создавање.

И повеќе

Воведовме ред други усовршувања како подобрена навигација, каскадни јазичиња, подобрено пребарување и други можности.

Како да се вклучите

За да дознаете повеќе за Иницијативата за употребливост, посетете ја нашата страница.