MediaWiki:Ow conceptmapping help/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

можни дејства:

  • &action=insert&<data_context_prefix>=<defined_id>&... вметни пресликување
  • &action=get&concept=<concept_id> прочитај соодветство
  • &action=list_sets наведи список на можни претставки за контекст на податоци и местата кадешто тие упатуваат.
  • &action=get_associated&dm=<defined_meaning_id>&dc=<dataset_context_prefix> за едно определено значење во концепт, наведи ги сите останати
  • &action=help Прикажи корисни помошни информации.