Jump to content

EOL:Website-you may upload static files fo/mk

From translatewiki.net

Тука можете да подигате неподвижни податотеки за употреба во CMS (на пример, PDF, Word-документи, слики итн.). Ова не треба да се користи за подигање на содржини за страниците за видови - ова служи само за останатите страници (на пр. огласи за работа, билтени, меморандуми итн.). За PDF-податотеки со билтени и меморандуми, можете да ставите „згодна URL-адреса“ (што автоматски пренасочува кон „содржајна URL-адреса“). За сликите што се вметнати во страници и наведени со ознаката <img> ќе мора да користите „содржајна URL-адреса“. Во оваа „содржајна URL-адреса“ може да биде претставен различен опслужувач секојпат кога ќе ја превчитате страницата (на пр. „содржина2.eol.org“, „содржина3.eol.org“ итн.) - ова е нормално и можете даа го користите кога ги создавате врските бидејќи сите тие се истоветни.