MediaWiki:Abusefilter-intro/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Добре дојдовте на посредникот за раководење со Филтерот за злоупотреби. Филтерот за злоупотреби е автоматизиран програмски механизам за примена на автоматска хевристика врз сите дејства. Овој посредник дава список на утврдени филтри, и истиот овозможува нивно менување.