MediaWiki:Apihelp-flagconfig-description/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Дај основни информации за поставеноста на ознаките за проверка на ова вики.

За секоја ознака ќе се дадат следниве параметри:

name
Клучното име на оваа ознака.
levels
Колку степени има ознаката (над „неозначено“).
tier2
Кој степен мора да го достигне ознаката за преработката да биде од 2 ниво (квалитетна).
tier3
Кој степен мора да го достигне ознаката за преработката да биде од 3 ниво (беспрекорна).

Означените преработки имаат зададен степен за секоја ознака. Највисокото ниво што го достигнуваат сите ознаки е нивото што важи за целата преработка.