MediaWiki:Apihelp-globalblock-param-expiry/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Ако е укажано, корисникот ќе се блокира или преблокира. Одредува колку време ќе трае блокот (на пр. „5 месеци“ или „2 недели“). Ако се зададе „бесконечно“ или „неодредено“, тогаш блокот ќе трае засекогаш.