MediaWiki:Apihelp-main-param-origin/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Кога му пристапувате на Пирлогот користејќи повеќедоменско AJAX-барање (CORS), задајте му го на ова изворниот домен. Ова мора да се вклучи во секое подготвително барање и затоа мора да биде дел од URI на барањето (не главната содржина во POST). Ова мора точно да се совпаѓа со еден од изворниците на заглавието Origin:, така што мора да е зададен на нешто како https://mk.wikipedia.org or https://meta.wikimedia.org. Ако овој параметар не се совпаѓа со заглавието Origin:, ќе се појави одговор 403. Ако се совпаѓа, а изворникот е на бел список (на допуштени), тогаш ќе се зададе заглавието Access-Control-Allow-Origin.