MediaWiki:Apihelp-query+messagegroups-param-prop/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Кои преводни информации да се дадат:

id
Вклучи назнака на групата.
label
Вклучи натпис на групата.
description
Вклучи опис на групата.
class
Вклучи име на класата на групата.
namespace
Вклучи именски простор на групата. Не сите групи припаѓаат на еден именски простор.
exists
Вклучи самопресметано својство за постоење на групата.
icon
Вклучи URL-адреси за иконата на групата.
priority
Вклучи статус на предност (како на пр. „непрепорачано“).
prioritylangs
Вклучи претпочитани јазици. Ако не е зададено, се дава дека е неточно.
priorityforce
Вклучи статус на предност — дали е наметната поставката за јазици што имаат предност.
workflowstates
Вклучи ги работните состојби за групата пораки.