MediaWiki:Apihelp-wikilove-description/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Дајте ВикиЉубов на некој корисник.

ВикиЉубов е позитивна порака што му ја оставате на страницата за разговор на некој корисник преку згоден посредник со предзададени или месно зададени шаблони. Ова дејство го става укажаниот викитекст на извесна страница за разговор. За статистички цели се заведува типот и други податоци.