MediaWiki:Apisandbox-intro/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Страницава служи за вршење проби со Извршник на МедијаВики.

Повеќе за употребата на овој извршник ќе најдете во неговата документација. Пример: преземање на содржината на Главната страница. Одберете дејство за да видите повеќе примери.

Имајте предвид дека она шо го правите на страницава може да се одрази врз викито, иако ова е песочник.