MediaWiki:Asksqltext/mk

From translatewiki.net
Jump to: navigation, search

Користете го образецот подолу за да поставувате директни барања до базата на податоци. Користете единечни наводници ('вака') за разграничување на низите. симболи. Овие барања честопати значително го преоптоваруваат опслужувачот, и затоа бидете умерени со бројот и честотата на барањата.