MediaWiki:Prefswitch-main/sv

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
VectorNavigation-en.png
En skärmbild av Wikipedias nya navigeringsgränssnitt (förstora)
VectorEditorBasic-en.png
En skärmbild från standardgränssnittet för sidredigering (förstora)
VectorLinkDialog-sv.png
En skärmbild av den nya dialogrutan för insättning av länkar

Wikimedia Foundations användarupplevelseteam har arbetat med frivilliga ur gemenskapen för att underlätta för dig. Vi är glada över att kunna dela med oss av vissa förbättringar, inklusive ett nytt utseende och enklare redigeringsfunktioner. Dessa förändringar syftar till att göra det lättare för nya bidragsgivare att komma igång, och grundas på vår testande av användbarhet som utförts under det senaste året. Att förbättra användbarheten av våra projekt är en prioritet för Wikimedia Foundation och vi kommer att dela med oss av fler uppdateringar i framtiden. För mer information, besök det relaterade Wikimedia-blogginlägget.

Detta är vad vi har ändrat

  • Navigering: Vi har förbättrat navigeringen för att läsa och redigera sidor. Nu definierar flikarna högst upp på varje sida tydligare om du tittar på sidan eller diskussionssidan, och om du läser eller redigerar en sida.
  • Förbättringar av redigeringsverktygsfältet: Vi har organiserat om redigeringsverktygsfältet att göra det lättare att använda. Nu är formatering av sidor enklare och mer intuitiv.
  • Länk-guiden: Ett lättanvänt verktyg låter dig lägga till länkar till andra wiki-sidor samt länkar till externa webbplatser.
  • Sökningsförbättringar: Vi har förbättrat sökförslag för att snabbare få dig till den sida du söker.
  • Andra nya funktioner: Vi har också infört en tabellguide för att göra skapandet av tabeller lättare och en sök-och-ersätt-funktion för att förenkla redigering av sidor.
  • Wikipedia-loggan: Vi har uppdaterat loggan. Läs mer på Wikimedia-bloggen.