Jump to content

Wikimedia:Commons-android-strings-screenshot answer/mk

From translatewiki.net

Екранските снимки од мрежни места се сметаат за изведени дела и затоа подлежат на авторските права кои ги налага мрежното место. Ваквите снимки можат да се користат откако ќе добиете дозвола од авторот. Доколку немате дозвола, секое изведено дело од тие страници ќе се смета за бесправно направен примерок во сопственост на авторот.