MediaWiki talk:Revreview-hist-basic/hr

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search

Contents

Thread titleRepliesLast modified
Ne treba sve prevoditi kao pregled214:42, 1 June 2017

Ne treba sve prevoditi kao pregled

Uzgred, nije ni točno prevesti kao pregled (pregledanu izmjenu), te je lijepo objašnjeno da suradnici koji označe izmjenu proviđenom mogu rabiti i standardni način za označivanje (u slučaju prve inačice novostvorene stranice). Iz svih tih razloga treba razlikovati označivanje pregledanim (standardna ophodnja) i mogućnosti koje se javljaju kod ozastavičivanja, jer se hrvatskojezični prijevod može rabiti i na wikimedijinim projektima koji nisu pisani hrvatskim jezikom – i – gdje mogu postojati i ljestvice (skale) s više razina kojima se pojedina stablina inačica može označiti.

Bugoslav (talk) 00:23, ponedjeljak, 29. svibnja 2017. (SEV)22:23, 28 May 2017

Proviđenje tih izmjena nužno je da bi se prikazivale prema vanjskomu svijetu, naravno tamo gdje se u FlaggedRevsu tako naznači. Znači, bez označivanja potrebnim proviđenjem, izmjena ne bi bila prikazanom. Proviđenje kao potreba da bi se uopće izmjena prikazala. Tu razinu jasnoće tog prijevoda ne može se nadomjestiti riječima pregled, provjera. Kad bi se doslovno prevodilo moralo bi biti provjerena izmjena, a taj bi prijevod bio lošiji jer bi se njime sugeriralo da je netko podrobno provjeravao. Proviđenost izmjene u smislu opskrbe te iste izmjene potrebnim metapodatcima o tome tko ju je providio, kada, kojim stupnjem proviđenosti, te s kojim sažetakom proviđenja. To sve, ne može se nadomjestiti riječima pregled, provjera.

Bugoslav (talk) 00:26, utorak, 30. svibnja 2017. (SEV)22:26, 29 May 2017
 

Svatko može doći na test2.wikipedia.org pa provjeravati do mile volje kako izgleda FlaggedRevs. Parnjaci ove poruke su:

No, za takve podatke i takvu neusklađenost ne mare uređivački ratnici. Njima sve mora biti pregledanje odnosno još gore pregledavanje, tako je to kad prevode neobaviješteni, neproviđeni obavijestima zapisanima u obavjesnicama. Isti koji uporno izbjegavaju normalno komunicirati i normalnim putem bez vraćanja tuđih uređivanja doći do bilo kakvoga rješenja – osim nametanja pregledanja (kritičnoga).

Bugoslav (talk) 16:42, četvrtak, 1. lipnja 2017. (SEV)14:42, 1 June 2017