Είναι κώδικας;

Jump to navigation Jump to search

Ο βασικός προβληματισμός μου είναι η αποθάρρυνση που ενδεχόμενα να δημιουργείται σε κάποιον που βλέπει τη λέξη κώδικας, απ'το να συνεισφέρει σε οποιοδήποτε wiki. Κατά τ'άλλα συμφωνώ στο σύνολο σχεδόν των παρατηρήσεών σου. Βικιφιλικά.

Glavkos (talk)22:49, 23 January 2013

Πολύ σωστή παρατήρηση! Δεν το είχα σκεφτεί από αυτήν την πλευρά. Τελικά είναι εντυπωσιακό το πόσο στρατηγικά έχουν επιλέξει τη λέξη οι δημιουργοί του MediaWiki!

Πάντως αραιά και πού τυχαίνει να συναντήσω και τη λέξη wikicode. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι με τα χρόνια κάποια πράγματα αλλάζουν. Δηλαδή όσο «ψήνεται» ο κόσμος στο wiki τόσο χάνεται και η αναγκαιότητα για τη χρήση της φιλικής λέξης text. Δηλαδή όπως είδες πλέον η Wikipedia λέει Wiki markup language. Επίσης, ίσως στα Ελληνικά να μην είναι και τόσο κακό γιατί έχουμε συνηθίσει σε μια πιο ξύλινη γλώσσα. Την αργκό δεν την έχουμε δουλέψει τόσο πολύ και ίσως το «κείμενο» να μας πέφτει παραπλανητικά λίγο. Προσωπικά είμαι υπέρ της χρήσης αργκό αλλά σε καθιερωμένες έννοιες. Πχ. όσον αφορά στη λέξη «ανέβασμα» (αρχείου) είμαι κάθετος. Αφού όλος ο κόσμος έτσι το λέει. Αλλά λέξη που την ακούς πρώτη φορά νομίζω ότι πρέπει να είναι πιο ξύλινη, πιο περιγραφική.

Protnet (talk)23:08, 23 January 2013