Jump to content

User:MarkAHershberger/blog-RTL-Developers-wanted/ca

From translatewiki.net
Nepalès nens amb gats
Nepalès nens amb gats

MediaWiki s'executa el món més gran i millor coneguda wikis. Com a resultat de la popularitat de Viquipèdia i utilitat i passió de la comunitat, I no puc pensar en una altra peça de programari que ha aconseguit que millor suport de i18n. Projectes com translatewiki.net i l'extensió Narayam s'han sorgit a millorar el suport d'i18n. Això fa que sigui programari lliure del millor argument: donar a la gent la propietat del programari i s'assegurarà que funciona millor. Tots tenim millor programari com a resultat.

Malgrat aquest suport, MediaWiki i Wikipedia falta en algunes zones molt importants. Una de les zones que això és més obvi és en els idiomes que s'escriuen dreta a esquerra (RTL) en lloc d'esquerra a dreta (LTR). Podem tractar d'arreglar aquests problemes, però gairebé tots els nostres desenvolupadors funciona en llengües d'esquerra a dreta, per la qual cosa no es donen compte els problemes tan de pressa. Els problemes no stare nosaltres a la cara cada dia i wiki usuaris en llenguatges de dreta a esquerra com العربية (àrab), فارسی (persa) i [עברית http://he.wikipedia.org/ (hebreu)] no tenen suport propi.

Cada un d'aquests idiomes té un wiki amb més de 100.000 articles en ell. No puc deixar de pensar que algunes de les persones que han contribuït a aquests wikis més gran també tindria les habilitats necessàries arreglar alguns dels RTL errors que probablement han molestat a ells.

Crec que potser els desenvolupadors de dreta a esquerra i LTR desenvolupadors no es comuniquen suficient. Així que, si sou un desenvolupador de dreta a esquerra, deixa'm dir clarament: "Volem que vostè!" Tens alguna cosa que la nostra actuals MediaWiki desenvolupadors no tenen-una cosa que necessitem desesperadament. trobar un error, presentar una parcel·la, i el seu codi pot executar a la Viquipèdia!

Alguns errors per començar:

Finalment, hi ha una característica important manca de MediaWiki que es resumeix en d'error 6100: permet diferent direccionalitat (rtl/ltr) per a l'usuari interfície i wiki contingut. Espero de trobar els recursos per tenir aquest assumpte particular va abordar aviat.