Jump to content

User:MarkAHershberger/blog-RTL-Developers-wanted/nb

From translatewiki.net
Nepalesiske barn med katter
Nepalesiske barn med katter

MediaWiki kjører verdens største og best kjente wiki. Som et resultat av Wikipedias popularitet, anvendelighet og fellesskapets lidenskap, kan jeg ikke tenke meg noen annen programvare som har bedre i18n-støtte. Prosjekter som translatewiki.net og Narayam-utvidelsen har dukket opp for å forbedre i18n-støtten. Dette gjør det til fri programvares beste argument: gi mennesker eierskap over programvaren og de vil forsikre seg om at det kjører bedre. Vi får alle bedre programvare som et resultat.

På tross av denne støtten har MediaWiki og Wikipedia noen svært viktige mangler. En av disse manglene er i språk som skrives høyre-til-venstre (RTL) i stedet for venstre-til-høyre (LTR). Vi prøver å fikse disse problemene, men nesten alle våre utviklere arbeider i LTR-språk, så vi oppdager ikke problemene like fort. Problemene stirrer oss ikke i ansiktet hver dag og wikibrukere i RTL-språk som العربية (arabisk), فارسی (farsi) og עברית (hebraisk) har ikke ordentlig støtte.

Hvert av disse språkene har en wiki med over 100.000 artikler i seg. Jeg kan ikke la være å tenke at noen av personene som bidrar til disse større wikiene også har ferdighetene som er nødvendig til å fikse noen av RTL-feilene som sannsynligvis har irritert dem.

Jeg tror at kanskje RTL-utviklere og LTR-utviklere ikke kommunserer nok. Så, hvis du er en RTL-utvikler, la meg fortelle deg helt klart: Vi vil ha deg! Du har noe som våre nåværende MediaWiki-utviklere ikke har — noe som vi sårt trenger. Finn en feil, send inn en fiks og din kode kan kjøres på Wikipedia!

Noen feil for å komme i gang:

Til slutt, det er en viktig funksjon som mangler i MediaWiki som er oppsummert i Feil 6100: Tillat forskjellig retning (rtl/ltr) for brukergrensesnitt og wikiinnhold. Jeg håper å finne ressursene til å fikse dette problemet snart.