Help us/mk

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Help us and the translation is 100% complete.

Секогаш имаме потреба од нови доброволци што би помогнале во работата на translatewiki.net и неговиот понатамошен развој. Особено ни требаат разработувачи на PHP и луѓе кои би го организирале ова вики, но погледајте ги и Алатките за преведување и месно прилагодување. Доколку сметате дека можете да ни помогнете, или имате нешто друго на ум што не сме го спомнале, тогаш би ве повикале да ни се обратите на Поддршка.

Сиот код што го користиме можете да го најдете на складиштето на МедијаВики (прелистајте). На располагање ви е опширна документација за поставување и употреба, како и документација на кодот.

За список на отворените проблеми и барања за функции, погледајте ја страницата Roadmap, и, се разбира, Фабрикатор.

Поврзано

  • Category:Supported projects — за да најдете информации, разговори и проблематика за проектите кои тука ги преведуваме