User talk:Ivi104

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search

Welcome to translatewiki.net!

translatewiki.net
Introduction
Getting started
Translation tutorial
How to start
See also
Localisation guidelines
Translating offline
FAQ
Support

Hi Ivi104. Welcome to translatewiki.net! You can now start translating. You should also check the portal for your language, the link is in the sidebar. Other useful pages are linked in the translatewiki.net menu that comes with this message.

Your translations are transferred to the standard product every few days or every few weeks depending on the product. Please notice that it may take longer before you see your translation in the actual product. It can be just a few days before they appear on Wikipedia, but a few months can pass between each new release of FreeCol.

We wish you a productive and pleasant stay. Please leave any questions on Support. Cheers! -- Bugoslav (talk) 22,14; utorak, 3. siječnja 2017. (SEV)

Contents

Thread titleRepliesLast modified
Kartica za uređivanje VisualEditorom216:36, 24 November 2020
Posjećenost izmjene111:29, 13 July 2020

Kartica za uređivanje VisualEditorom

Jesi li možda radio još negdje uređivanje poput ovoga? Na mnogim wikipedijama nema više ono "VE" na kartici koja otvara uređivanje VisualEditorom. Sada postoje dvije kartice "uredi" što može izazvati probleme kod suradnika. U pitanju je Monobook izgled.

MaGa (talk)16:04, 21 November 2020

@MaGa: Uskladio sam da stoji "uredi" za VisualEditor, i "uredi kod" za klasično uređivanje, no izmjene se ni nakon mjesec dana ne pokazuju na hrwiki... Pogledat ću je li mi što kojim slučajem promaklo. Hvala na opasci.

Ivi104 (talk)23:15, 21 November 2020

Ne znam kad su izmjene rađene, ali ovo što sam gore napomenuo sam primijetio na bs. i sr.wp. Moguće je da je i na drugima tako, ali neću gledati po svakom projektu. Znam da ažuriranje baze prijevoda nema stalni ritam i da ne nastupa odmah, ali bih rekao da je mjesec dana predugo i da je možda nešto drugo u pitanju.

MaGa (talk)16:36, 24 November 2020
 
 

Posjećenost izmjene

Zdravo, Ivi104,

iako su poznati izgledi/izrazi neposjećenoga linka / posjećenoga linka ovdje je riječ o gumbu koji automatski označi sve izmjene na popisu praćenih stranica kao pregledane. To uopće ne mijenja status posjete tim stranicama.

Izgleda da postoji i razlika u definiciji između MediaWiki:Enotif reset (/hr) i MediaWiki:Rcfilters-watchlist-markseen-button (/hr).

Kako god bilo, neću mijenjati tvoju predloženu promjenu, osim što bismo mogli razmisliti da se umjesto riječi izmjene upotrijebi riječ promjene (u engleskome izvorniku je ipak riječ changes). Napomenut ću da se ne slažem s tvojim objašnjenjem o zauzetosti riječi pregledati, pregledavati, a u smislu patroliranja koje je nespretno nazvano ophođenjem.

Smisao je upravo u činjenici da posjećivanja nije bilo, već da su promjene (stranica na popisu praćenih) samo označene kao takve, iako ni to zapravo nije slučaj, nego su samo označene kao da su poklikane u osobnom popisu praćenih stranica. Sva sreća da ne koristim taj unaprijeđeni popis praćenja s pretrage s filtrima ili s mogućnošću isticanja. Zahvaljujem na odgovoru, ako ga odlučiš dati. Lijepo te i srdačno pozdravljam,

Bugoslav (razgovor) 23,55; 6. srpnja 2020. (SEV)21:55, 6 July 2020

Oprosti što odgovaram kasno, ne zalazim baš na TW osim kad naiđem na neobičan prijevod. Slažem se, prijevodi o ophođenju su malo nespretni. Ono što sam htio ostvariti pri promjeni prijevoda je eliminirati svaku sumnju da će se klikom na taj gumb ophoditi (patrolirati, pregledati) neka izmjena na popisu (s obzirom da jedno vrijeme nisam bio siguran u funkciju gumba i hoće li se (i) to dogoditi). Htio bih da ostane ovako, i da suradnici odmah znaju što čine.

Ivi104 (razgovor)11:29, 13 July 2020