Преведување:Вонмрежно

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Translating:Offline and the translation is 100% complete.


translatewiki.net
Вовед
На прво место
Translation tutorial
Како да почнете
Поврзано
Напатствија за локализација
Вонмрежно преведување
ЧПП
Поддршка

Ова е помошна страница за корисниците кои сакаат да работат на преводи неприклучени на семрежјето.

Во Службена:Преведување можете да извезете група пораки во „.po/gettext“-податотека и да преведувате во неа вонмрежно. Можете да ги подигнете или увезете преводите ако имате статус на вонмрежен преведувач (можете да поднесете барање за таков статус откако ќе докажете дека сте доверлив мрежен преведувач). Ако поднесувате преводи првпат, збијте ја gettext-податотеката и испратете ја по е-пошта на „translatewiki МАЈМУНЧЕ translatewiki ТОЧКА net“, наведувајќи го вашето корисничко име на translatewiki.net. Вашиот прв поднесок ќе ви го увезе некој од нашите технички лица.

За сите други технички предлози, предупредувања и напомена за употребата на вонмрежното преведување, погледајте ја документацијата.

Стискајќи на врската подолу ќе добиете образец за преземање на податотеката. Оваа податотека е кодирана во UTF-8. Изберете формат за вонмрежно преведување.

Горенаведените врски се предвидени посебно за MediaWiki. На Special:LanguageStats можете да појдете на било која група и таму да одберете „Export“, а потоа „Export for off-line translation“ за да извезете во gettext.

Надворешни врски до други извори