Penterjemahan:Luar talian

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Translating:Offline and the translation is 78% complete.
Outdated translations are marked like this.
translatewiki.net
Introduction
Getting started
Translation tutorial
How to start
See also
Localisation guidelines
Translating offline
FAQ
Support

Ini ialah laman bantuan untuk pengguna yang ingin menterjemah di luar talian.

Dalam Khas:Terjemah anda boleh mengeksport kumpulan mesej ke fail .po/gettext untuk dikerjakan di luar talian. Anda boleh memuat naik atau mengimport terjemahan anda jika mempunyai "hak penterjemah luar talian" (anda boleh membuat permohonan untuk hak-hak tersebut setelah terbukti sebagai penterjemah dalam talian yang boleh dipercayai). Untuk penghantaran kali pertama, sila mampatkan (compress) fail gettext anda dan emelkannya ke "translatewiki AT translatewiki DOT net" dengan menyebut nama pengguna translatewiki.net anda. Hantaran pertama anda akan diimport oleh ahli kakitangan.

Untuk lain-lain cadangan teknikal, amaran dan nota mengenai penggunaan ciri-ciri penterjemahan luar talian, sila rujuk dokumentasi.

Klik pautan di bawah untuk memperoleh muat turunan fail .po/gettext untuk bahasa anda seperti yang ditetapkan dalam Keutamaan. Fail ini dikodkan dengan UTF-8.

Pautan-pautan di atas dibuat khas untuk MediaWiki. Di Special:LanguageStats anda boleh pergi ke mana-mana kumpulan, dan di sana memilih "Export" diikuti dengan "Export for off-line translation" untuk mengeksport ke gettext.

Pautan luar ke sumber-sumber tambahan