Групни описи

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Group descriptions and the translation is 87% complete.
Outdated translations are marked like this.

Бот за Discord за Викимедиините проекти и викијата

Кој го има напишано? е алатка на Википедија и прелистувачки додаток кој прикажува информации за учесниците во статиите. Овозможено од WikiWho.

Натпревар на Викиизвор е алатка која помага во пресметувањето на бодови во натпреварите за прегледување на статии на Викиизвори на разни јазици

MAZI Toolkit е алатница за самоделна изградба на месни безжични мрежи за заедници

LibreMesh е меѓународна заедница за разработка на алатки наменети за безжични мрежи за заедници

Ajapaik е прилог за создавање на споредбени слики од историски фотографии

Заемодејствен времеслед — алатка која ја прикажува времеследната историја на двајца викикорисници на кајшто обајцата вршеле уредувања.

XTools е збир алатки кои анализираат страници, корисници и проекти од поединечна воспоставка на МедијаВики или викифарма

Анализа на посети дава нагледен приказ на статистиката за посети на страниците на Викимедиините проекти

Мерила за доделени средства е прост посредник за заведување на заедничките достигнувања на Викимедиините викија.

Глобално пребарување е алатка за пребарување по клучни зборови и регуларни изрази по сите Викимедиини викија.

ProveIt — управувач со наводи за Википедија

Лов на наводи е алатка за пронаоѓање на искази без наведени извори на Википедија на разни јазици

CodevTT овозможува временско следење и проектно раководење за MantisBT

CopyPatrol е алатка што овозможува скорешни уредувања на Википедија означени како можни прекршоци на авторските права.

Dissemin — портал кој им помага на истражувачите да утврдат кои трудови се наплатни и ги става на располагање во отворен архив

EntryScape е семрежен извршник наменет за одржување на содржините и метаподатоците што се споделуваат со поединци, групи и заедници

Пред да го преведете FreeCol на вашиот јазик, прво прочитајте ја страницата Translating:FreeCol. Freecol користи општа јавна лиценца (GPL).

FUDforum, форум напишан во PHP.

Пронаоѓачот на празнини (GapFinder) е алатка која наоѓа празнини на дадена Википедија, предлагајќи статии

IA Upload е алатка што подига DjVu-податотеки од Семрежниот архив (Internet Archive) на Ризницата

Ботот за семрежно архивирање е алатка за поднова на расипани врски

MantisBT е слободен семрежен систем за следење на бубачки (грешки).

Група на сите пораки за OpenStreetMap

Оваа група пораки содржи посреднички пораки за Open Street Map. Погледајте ја CLDR страницата на Уникод за објаснение за множинските клучеви.

WikiBlame служи за брзо пронаоѓање на авторите на делови од страници на Викимедиините викија

Група пораки за Blockly

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатоците Blue Spice за МедијаВики

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатокот Збирка за МедијаВики

Група пораки за Енциклопедијата на живиот свет

Etherpad lite е уредник за заедничка работа во живо

Europeana 1914-1918 е портал со приказни, филмови и историски материјали за Првата светска војна

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатокот Обележани преработки за МедијаВики

Huggle е прелистувачки извршник за брзо пребарување наменет за справување со вандализам на Викимедиините проекти

Група пораки за Кивикс

lib.reviews е отворена и непрофитна подлога за осврти на буквално сè и сешто

Основен приклучок за MantisBT

MathJax е JavaScript-библиотека што прикажува математичка нотација во повеќе прелистувачи

Масовна пошта е алатка што овозможува масовно испраќање на е-пошта преку Special:EmailUser.

Пораки за устојчива верзија на МедијаВики

Оваа група содржи пораки во делувачкиот извршник за тековната алфа-верзија на МедијаВики (1.36.0)

Оваа група содржи пораки во делувачкиот извршник за тековната алфа-верзија на МедијаВики (1.36.0)

Оваа група пораки содржи пораки кои се користат во Exif-ознаки кои се јавуваат на описните страници на слики во МедијаВики

Оваа група содржи пораки кои се користат на тековната алфа-верзија на МедијаВики (1.36.0)

Мета-група која ги содржи сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики

Метагрупа која ги содржи сите пораки за поддржаните рува на МедијаВики

Оваа група содржи 500 најупотребувани пораки во МедијаВики

Mifos е раководен инфосистем за микрофинансирање

Контрола со NFC-прстен е мобилен извршник за работа со NFC-уреди

NOCC е клиент за е-пошта

Нема опис за оваа група пораки

Овие пораки му припаѓаат на проектот Open Images

Oppia е алатка за соработна изградба на интерактивни лекции.

Фабрикатор е збир алатки за разработка на програми

Potlatch2 - уредник за OpenStreetMap на основа на Flash

Pywikibot е збир од алатки за уредување на Википедија

Мета-група која ги содржи сите пораки за додатокот Мислења на читателите за МедијаВики

reFill проширува наводи со леснотија

Оценување на преработки е збирка алатки за примена на вештачка интелигенција на Википедија

Метагрупа што ги содржи сите пораки за сите додатоци Семантички МедијаВики

Метагрупа со сите пораки за сите додатоци на МедијаВики за друштвени алатки

Сите преводливи страници

Метагрупа со сите пораки за додатокот Преведување за МедијаВики. Ве молиме, запознајте се терминологијата во поимникот.

Метагрупа што ги опфаќа сите пораки за додатокот „Превод на содржини“ за МедијаВики

Група пораки за Интуиција — i18n-систем за Алатницата на Викимедија (поддршка)

Метагрупа со сите пораки за додатокот Универзален избирач на јазици (ULS) за МедијаВики; библиотеката jquery.uls мора да се преведува посебно

jquery.uls е библиотека со JavaScript која овозможува лесно избирање на јазик од долг список

video2commons е алатка за префрлање видео и звучни снимки од надворешни места на Ризницата.

VicuñaUploader е алатка за подигање на податотеки на Ризницата и други Викимедиини проекти

Метагрупа со сите пораки за додатокот Нагледен уредник за МедијаВики и поврзаните програмски пакети

Набљудување на преводи е алатка за набљудување на непреведени проекти на translatewiki.net.

Означени патеки (Waymarked Trails) е служба која ги покажува патеките за пешачење, планинарење, велосипедизам, планински велосипедизам и ролерки ширум светот

Помошните страници за порталот на „Означени патеки“: http://waymarkedtrails.org/help/about

Побарувачката служба е официјалната алатка за барања на Википодатоците

Управувачницата на Образовниот програм е семрежен извршник за работа на час и други групни уредувачки проекти на Википедија

Група пораки за пријавницата за стипендија за Викиманија

Група на насобрани пораки што содржи мобилни извршници за Викимедиини проекти

Мобилна Ризница е прилог за Андроид наменет за прелистување и подигање на Ризницата

Моблна Викимедија — повеќеподложен и табличен изврник за читање и уредување на Википедија

Службата за содржини на сраници е приложник за содржини на страници на Википедија. Неговите пораки се прикажуваат во мобилните прилози на Википедија.

Википедија Андроид е верзија на „Мобилна Википедија“ наменета за Андроид

Википедија за iOS е верзија на извршникот Википедија Мобилен наменета за системот iOS

ВикиречникМобилен е повеќеподложен додаток за мобилни и таблични уреди наменет за читање и уредување на Викиречникот

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што ги користат викијата на Фондацијата Викимедија

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на највеќето викија на Фондацијата Викимедија и видливи за највеќето читатели и уредници

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија и даваат напредна можност за уредување и администрација

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија за прибирање средства

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија и даваат напредна можност за програмски разработувачи и опслужувачки инженери

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија за првично испробување, а кои може подоцна да се воспостават на други викија

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики воспоставени на Википатување на разни јазици

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на викија на Фондацијата Викимедија, но веројатно нема да имаат значајна поднова или да се воспоставуваат на други викија

Метагрупа со сите пораки за поддржаните додатоци за МедијаВики што се користат на извесни викија на Фондацијата Викимедија за напредна работа со снимки

Јазично-месно прилагодување на главната страница https://www.wikipedia.org

Членство во Википедиината библиотека“ (мреж. место) е алатка за бесплатно зачленување во платни складишта на ресурси со вашата сметка на Википедија. Дава слободен пристап до материјали за истражување и со тоа им помага на уредниците да создаваат и уредуваат подобри содржини на Викимедиините проекти.

„Карта на споменици“ е алатка со која можете да гледате кои споменици немаат статии на Википедија.

„Масовен опис на Википодатоците“ е алатка која ви овозможува да ставате натписи и описи на Википодатоците во голем број наеднаш.

„Масовен опис на Ризницата“ е алатка која ви овозможува да ставате описи на слики на Ризницата во голем број наеднаш.

Wikinity е алатка за пребарување на единици

Tracker е прилог за следење на трошоци, првично разработен за потребите на Викимедија Чешка.

Викидокументарци е вики за микроисторија кое ви овозможува да истражувате, преработувате и збогатувате историски записи.

Преведување на SVG е алатка за преведување на текст во SVG-податотеки на Ризницата.

Оценка на доделби е алатка за разгледување на предложени барања за средства од Проектот за поединечни доделби.

Менувач на заднини од Ризницата е додаток за обвивката на GNOME кој ви ја менува заднината на сметачот според избрани слики од Ризницата во предодредени временски интервал.

Викистатистика 2 е статистичкиот портал за сите Викимедиини проекти.

QRmedia е создавач на QR-кодови за предмети на Википодатоците, кој води кон портал на јазикот на посетителот. Порталот прикажува содржини од сите релевантни Викимедиини проекти на таа тема, со изглед сличен на мобилниот прилог на Википедија.

Spring (Spring) е мобилен прилог (iPhone, Android) кој ве ослободува од затворениот екосистем на Facebook со тоа што ви дава контрола врз вашите податоци на Facebook.

Згодни разговори е алатка со JavaScript која дава обвивка на постоечкиот разговорен систем на МедијаВики, овозможувајќи му на корисникот да објавува и менува коментари без да се префрла на посебна страница.

Граѓанин е одѕивно руво за МедијаВики изработено од екипата Star Citizen Wiki.

WPCleaner is a tool designed to help with various maintenance tasks on MediaWiki wikis, especially repairing links to disambiguation pages, checking Wikipedia, fixing spelling and typography, and helping with translation of articles coming from other wikis.

Wikipedia Preview is a JavaScript component that allows you to provide context from Wikipedia about words or phrases on any website. It lets you show a popup card with a short summary from Wikipedia when a reader hovers over a link.

DiBabel is a Wikipedia tool that keeps template and module pages on multiple wiki sites in sync with the master copy, usually stored on mediawiki.org.

SWViewer is a user-friendly webapp that is used to detect and revert vandalism, spam, and other types of unconstructive edits made at various Wikimedia projects.

WMCZ Web is Wikimedia Czech Republic's website (as of November 2020, preview is available at https://test.wikimedia.cz).

The Wikidata Query Builder provides a visual interface for building a simple Wikidata query. It is ideal for users with little or no experience in SPARQL, the powerful query language.

Anvesha lets the user drill down through the data of any Wikibase installation, including Wikidata.

Toolhub is an authoritative and well promoted catalog of Wikimedia tools. This web-based application is developed as a free and open source project under the umbrella of the Wikimedia Foundation for the benefit of the Wikimedia movement. The software project consists of a Django backend application, a Vue.js frontend application, and a web API to allow creation of additional tools to assist in registering tools with the catalog as well as displaying information from the catalog.

COVID Ratio is a tool to calculate the approximate number of people who currently have COVID-19 in a given county.

VideoCutTool provides various different types of editing processes on videos that are currently in Wikimedia Commons. Cropping, Trimming, Audio Disabling, and Rotating videos are the features of the tool.

Wikisource Export is a tool for exporting Wikisource books in EPUB, PDF, and other file formats.

Wikidata Lexeme Forms is a tool to create and edit the Forms of Wikidata Lexemes, based on templates that define what different kind of Lexemes look like – for instance, there are forms for English nouns, German verbs, Bengali nouns (animate), etc.

Twinkle is a popular JavaScript Wikipedia gadget that gives users many extra options to assist them in common Wikipedia maintenance tasks.

Cita is a Wikidata addon for Zotero that adds citations metadata (i.e., what other items an item cites) support to this open source reference management software.

Wikimedia OCR is a Wikimedia tool providing an API wrapper for Tesseract and Google OCR, enabling Wikisources to submit images for optical character recognition.