Teknologi

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 100% complete.


Translatewiki.net bruger flere teknologiske hjælpemidler til at fremskynde oversættelsesarbejdet, samtidig med at det giver bedre resultater; se oversættelsesøvelserne og den generelle dokumentation for flere oplysninger om oversættelsesmotoren, som ikke specifikt vedrører denne wiki.

Oversættelsesværktøjer

Det enkleste oversættelsesværktøj er blot en samling af potentielt nyttige oplysninger.

Oversættelser til andre sprog
Du kan vælge ethvert sprog du ønsker at se, når du oversætter. Oversættelser til valgte sprog vises, hvis de allerede eksisterer. Oversættelser til et beslægtet sprog giver dig ideer om ord og grammatikstrukturer. Eller du kan bare bruge den til at lære om et andet sprog!
Beskeddokumentation
Al software indeholder de der vanskelige beskeder, som er svære at forstå, selv med kontekst. Der er en chance for, at beskederne allerede indeholder nyttig dokumentation hos translatewiki.net. Selv hvis det ikke er tilfældet, vil vi hjælpe dig med at få oplysningerne. Du skal blot lægge en forespørgsel på vores supportside. Dokumentation fortæller om baggrunden (knap, titel), indholdet af variablerne og alt andet du skal være opmærksom på, når du oversætter.
Syntaktisk kontrol
Vi har implementeret simple kontroller, der gør dig opmærksom på simple fejl, så som ubrugte og ukendte variabler, dårlig HTML-mark-up og ubalancerede parenteser. Disse simple fejl kan ofte medføre forkert eller ikke-fungerende visning, så det er vigtigt at finde dem tidligt.

Oversættelsesteknologier

Disse teknologier er mere avancerede, og de drager nytte af fremskridtene på de datalogiske og sprogteknologiske områder.

Oversættelseshukommelse
Vi bruger oversættelseshukommelses-software fra Translate Toolkit. Oversættelseshukommelse hjælper dig med at lave mere sammenhængende oversættelser, og øger hastigheden på oversættelse af lignende og gentagne beskeder.
Yandex- og Microsoftoversættelse
Du kan også drage fordel af et forslag fremsat af Yandex Translate eller Microsoft Translator hvis dit sprog er understøttet. Ikke mere manuel kopier og indsæt, forslaget er der allerede, når du starter med at oversætte!