Technologie

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 100% complete.


translatewiki.net maakt gebruik van verscheidene hulpmiddelen om het vertaalwerk te versnellen en tegelijkertijd betere resultaten te bereiken. Zie de vertaalgids en de algemene documentatie voor meer informatie over het vertaalsysteem, dat niet alleen op deze wiki te gebruiken is.

Vertaalhulpmiddelen

De eenvoudigste vertaalhulpmiddelen zijn slechts een verzameling van potentieel nuttige informatie.

Vertalingen in andere talen
U kunt talen kiezen die u wilt zien bij het vertalen. De bestaande vertalingen in de gekozen talen worden dan weergegeven. Vertalingen in een verwante taal kunnen u ideeën geven over woorden en grammaticale structuren. Of u kunt dit gebruiken om een andere taal te leren!
Berichtendocumentatie
Alle software bevat van die lastige berichten die moeilijk te begrijpen zijn, ook met context. De kans is groot dat er voor die berichten al nuttige documentatie op translatewiki.net staat. Als dat niet het geval is, kunnen wij u helpen om het te verkrijgen. Plaats uw verzoek op onze pagina Support. De documentatie informeert u over de context (knop, titel), inhoud van de variabelen en al het andere waar u op moet letten bij het vertalen.
Syntactische controles
Wij voeren eenvoudige controles uit die u waarschuwen voor eenvoudige fouten zoals ongebruikte en onbekende variabelen, slechte HTML-opmaak en ongebalanceerde haakjes. Deze eenvoudige fouten kunnen vaak leiden tot een defecte weergave, dus het is belangrijk om ze vroegtijdig te vinden.
Woordenlijst
Vertalers hebben tijdens het vertalen eenvoudig toegang tot consensusvertalingen. Wij bieden de middelen om in elke taal een woordenlijst bij te houden. Voor termen zonder duidelijke vertaling kan een overleg worden begonnen.

Vertaaltechnologieën

Dit zijn meer geavanceerde technologieën die gebruik maken van vorderingen op het gebied van de informatica- en taaltechnologie.

Vertaalgeheugen
Met het vertaalgeheugen maakt u consistentere vertalingen en verloopt de vertaling van vergelijkbare en herhaalde berichten sneller. Ons vertaalgeheugen wordt gedeeld door alle ondersteunde projecten.
Machinevertaling
Ter versnelling van het vertalen integreren wij machinale vertaaldiensten. De lijst met ondersteunde aanbieders en talen kan in de loop van de tijd variëren.