Tehnologija

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 100% complete.


Translatewiki.net uporablja več podpornih orodij, ki pospešijo prevajanje in omogočajo boljše rezultate. Za več informacij na splošno glejte prevajalsko vadnico. Za več informacij o prevajalskem programju, ki ni specifično za ta wiki, glejte splošno dokumentacijo.

Pripomočki za prevajanje

Najenostavnejši pripomočki za prevajanje so zgolj zbirka potencialno uporabnih informacij.

Prevodi v druge jezike
Izberete lahko katerekoli jezike, ki jih želite videti ob prevajanju. Prevodi v izbrane jezike so prikazani, če že obstajajo. Prevodi v sorodni jezik vam nudijo ideje za besede in slovnične strukture. Lahko pa jih uporabite tudi za učenje tujega jezika!
Dokumentacija sporočil
Vse programje vsebuje zapletena sporočila, ki jih je težko razumeti celo v kontekstu. Možno je, da imajo ta sporočila že priročno dokumentacijo v translatewiki.net. Tudi če je še ni, vam jo bomo pomagali pridobiti. Svojo prošnjo zanjo objavite na strani za podporo. Dokumentacija vam pove o kontekstu (gumb, naslov), vsebini spremenljivk in vsem ostalem, kar morate pri prevajanju vedeti.
Preverjanje skladnje
Uvedli smo preprosto preverjanje, ki vas opozori na preproste napake, kot so neuporabljene in neznane spremenljivke, neveljavno HTML označevanje in neuravnoteženi oklepaji. Te preproste napake pogosto povzročijo napake pri prikazu, zato jih je treba čim prej najti.

Prevajalne tehnologije

To so naprednejša orodja, ki temeljijo na dosežkih v računalništvu in jezikovni tehnologiji.

Prevajalski pomnilnik
Uporabljamo prevajalski pomnilnik »Translate Toolkit«. Prevajalski pomnilnik vam omogoča doslednejše prevajanje in pospeši prevajanje podobnih in ponavljajočih se sporočil.
Prevajanje Yandex in Microsoft
Če je vaš jezik podprt, so vam lahko v pomoč tudi predlogi strani Yandex Translate in Microsoft Translator. Ročno kopiranje in lepljenje ni več potrebno, saj bo predlog na razpolago že, ko boste začeli prevajati!