Tehnologija

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 100% complete.


Projekt translatewiki.net uporablja več podpornih orodij, ki pospešijo prevajanje in omogočajo boljše rezultate; za več informacij o prevajalskem motorju, ki ni omejen samo na ta viki, glejte prevajalsko vadnico in splošno dokumentacijo.

Pripomočki za prevajanje

Najenostavnejši pripomočki za prevajanje so zgolj zbirka potencialno uporabnih informacij.

Prevodi v druge jezike
Izberete lahko katere koli jezike, ki jih želite videti ob prevajanju. Prevodi v izbrane jezike so prikazani, če že obstajajo. Prevodi v sorodni jezik vam ponujajo zamisli za besede in slovnične strukture. Lahko pa jih uporabite tudi za učenje tujega jezika!
Dokumentacija sporočil
Vse programje vsebuje zapletena sporočila, ki jih je težko razumeti celo v kontekstu. Verjetno je, da ta sporočila že vsebujejo koristno dokumentacijo v translatewiki.net. Tudi sicer vam bomo pomagali pridobiti potrebne informacije. Preprosto postavite svojo prošnjo na našo stran Support. Dokumentacija opisuje kontekst (gumb, naslov), vsebino spremenljivk in vse drugo, na kar morate biti pri prevodu pozorni.
Preverjanje skladnje
Preverjanje skladnje
Uvedli smo preprosto preverjanje, ki vas opozori na preproste napake, kot so neuporabljene in neznane spremenljivke, neveljavno HTML-označevanje in neuravnoteženi oklepaji. Te preproste napake pogosto povzročijo napake pri prikazu, zato jih je treba čim prej najti.
Glosar
Prevajalci imajo pri prevajanju preprost dostop do dogovorjenih prevodov. Nudimo orodja za upravljanje glosarja v posameznem jeziku. Za izraze brez jasnega prevoda se lahko odprejo razprave.

Prevajalske tehnologije

To so naprednejša orodja, ki temeljijo na dosežkih v računalništvu in jezikovni tehnologiji.

Prevajalski pomnilnik
Prevajalski pomnilnik vam pomaga pri doslednejšem prevajanju in hitrejšem prevajanju podobnih in ponavljajočih se sporočil. Naš prevajalski pomnilnik si delijo vsi podprti projekti.
Strojno prevajanje
Za hitrejše prevajanje integriramo storitve strojnega prevajanja. Seznam podprtih ponudnikov in podprtih jezikov se lahko sčasoma spreminja.